Gratis verzending vanaf €65,-
Gratis verzending vanaf €65,-
Het was vroeger bijna een soort wet dat rode wijn en vlees het beste samen gaat en witte wijn met vis. Maar gelukkig is dat niet meer het geval en gaat die vlieger alleen nog op voor standaard visgerechten. Daarnaast zijn er steeds meer wijnvarianten die breder inzetbaar zijn. Er zijn vele soorten vis en bij elke vis past eigenlijk weer een ander soort wijn. Ook de soort kruiden, garnituren en sauzen zijn belangrijk voor de keuze van wijn. Om niet een overkill aan wijnen voor te stellen zullen we de meest bekende soorten behandelen.
Probeer eenvoudige visgerechten met een lichte wijn te combineren. Veelal is witte wijn het meest geschikt voor simpelere gerechten als witvis met een sausje of een scholletje. Combineer witvis met witte wijnen zoals Chenin Blanc, Sauvignon Blanc of Chardonnay.
Kies bij wat zwaardere gerechten met een volle saus voor een vollere wijn. Gerechten die hoog op smaak zijn vragen om een wijn die minstens even smaakvol is als het gerecht. Bij licht (gekruide) vis gerechten past een frissere witte wijn. Ook lichte rosé’s zijn een mooie match.
Bij vettere vissoorten passen lichte rode wijnen zoals een Pinot Noir en Gamay. Of natuurlijk wat steviger rosé’s.
Ook zijn er wijnen die iets ziltigs hebben. Ziltig is die indruk van iets van zout dat je bij specifieke wijnen in de afdronk kunt tegenkomen. Dat past perfect bij vis of schaaldieren die nog echt de smaak van de zoute zee hebben (bijv. kreeft, krab, mosselen en oesters). Klassiek matchen die perfect met een Muscadet of Chablis. Ook een frissere Loire wijn lukt dan vaak goed.
<18 jaar, deze website is niet voor jou bestemd
<18 jaar bij al onze bestellingen doen wij de wettelijke leeftijds check.
<25 jaar, laat je legitimatie zien