Pasen
Pasen is traditioneel ook het begin van het voorjaar. Het seizoen dat de eerste nieuwe groentes weer leverbaar zijn. Ons Paasmenu bestaat meestal uit wat lichtere gerechten, van lekker verse ingrediënten van het seizoen.
De Paasbrunch lijkt misschien niet het meest uitgelezen moment om wijn te schenken, maar wil je toch eens feestelijk uitpakken schenk dan gerust een glaasje Crémant de Die (Georges Raspail, art. 103020). Lekker licht en laag in de alcohol is de Moselland Riesling (Moselland, art. 202105). Of liever helemaal alcoholvrij? Kies dan voor de Cuvee Zero (Domaine de Marotte, art. 102341).
Bij het Paasdiner is het een beetje afhankelijk welk gerecht je serveert. Kies je voor lichte vis, dan is de Sauvignon bio (Tornac, art. 102001) een goede suggestie. Wordt het vettere vis, of vis met een romige saus? Kies dan voor een mooie Chardonnay, bijvoorbeeld die van Domaine de Maupas Chardonnay bio (art. 102100).
Valt de keuze op een mooi stukje kip? De Né? Langhe Bianco (Punset, art. 102500) of eens iets heel anders: Appelcider biologisch (Claque-Pepin, art. 105110). Zeker eens proberen!
Wordt het vlees? Bij de lichtere soorten is dan de Bio Merlot (Tornac, art. 102003) of Nellamiaterra (Antica Enotria, art. 102520) een prachtige combi. Valt toch de keuze op een wat steviger soort vlees? Probeer dan eens de Caelum Chianti Colli Senesi (Il Palagion, art. 102510), een mooie gerijpte wijn uit Toscane.
Laat een antwoord achter
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.