Pasen
Pasen is traditioneel ook het begin van het voorjaar. Het seizoen dat de eerste nieuwe groentes weer leverbaar zijn. Ons Paasmenu bestaat meestal uit wat lichtere gerechten, van lekker verse ingrediënten.
De Paasbrunch lijkt misschien niet het meest uitgelezen moment om wijn te schenken, maar wil je toch eens feestelijk uitpakken schenk dan gerust een glaasje Crémant de Die (Georges Raspail, art. 103020). Of liever alcoholvrij? Kies dan voor de Bulles de Muscat (Jaillance, art. 103040).
Bij het Paasdiner is het een beetje afhankelijk welk gerecht je serveert. Kies je voor lichte vis, dan is de Sauvignon Blanc bio (Tornac, art. 102001) een goede suggestie. Wordt het vettere vis, of vis met een romige saus? Kies dan voor een mooie Chardonnay, bijvoorbeeld die van Domaine de Maupas bio (art. 102100). Wordt het vlees? Bij de lichtere soorten is dan de Bio Merlot (Tornac, art. 102003) een prachtige combi. Valt toch de keuze op een wat steviger soort vlees? Probeer dan eens de Selvaneta (La Pierotta, art. 102202), een mooie gerijpte wijn uit Toscane.
VinoPura wenst jou een vrolijk én smakelijk Paasfeest!
Leave a reply
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.