Met VinoPura’s eigen Limoncello (van biologische citroenen natuurlijk!) maak je de lekkerste cocktails.
Check hier onze favorieten:
The Spritz
Benodigdheden:
- 1 deel Limoncello by VinoPura
- 3 delen Cremant de Die
- Schrijfje citroen of citroenslinger (gewassen en geboend)
- Takje munt
Bereiding: schenk de Limoncello in en daarna voorzichtig de Cremant opschenken. Garneer met de citroen (schijf/slinger) en het takje munt. Tip: maak deze cocktail minder sterk door er nog een deel bruiswater bij te schenken.
The ‘Mojito’
Benodigdheden:
- 2 delen Limoncello by VinoPura
- 1,5 deel bruiswater
- 2 eetlepels suikersiroop
- 2 takjes munt
- 1 eetlepel citroensap
- Ijsblokje (crushed of gewoon blokjes)
Bereiding: vul het glas voor een derde met ijs. Schenk hierop de Limoncello en voeg het citroensap en de suikerstroop toe. Kneus de muntblaadjes door ze even tussen je handen te rollen en zet ze in het glas. Vul het glas verder met spuitwater.
The Scroppino
Hèt verrukkelijke recept voor een verfrissende tussengang bij een uitgebreid diner. Of juist als digestief na zo’n maaltijd. Maar ook niet te versmaden als verkoelende cocktail op een hete dag!
Benodigdheden:
- 1 deel Limoncello by VinoPura
- 2 delen Prosecco of Cremant de Die
- 1 flink bol vanille ijs
- Schijfje citroen
- Keukenblender
Bereiding: doe het ijs, Prosecco/Cremant en de Limoncello toe in de blender. Kort blenden en schenk dan in champagneglas. Garneer met het schijfje citroen.
The Iced Tea
Benodigdheden:
- 1 deel Limoncello by VinoPura
- 2 delen Ice Tea (naar keuze met of zonder bubbels)
- 1 eetlepel citroensap
- Schijfje citroen
Bereiding: doe de ijsblokjes in het glas, schenk hierop de Limoncello, Ice Tea en het citroensap. Garneer met het schijfje citroen.