Souvignier Gris
De Souvignier Gris is een minder bekend druivensoort. Dit komt doordat de Souvignier Gris vooral is aangeplant in Noordelijke wijnstreken, omdat de druif beter bestand is tegen kouder en natter weer. Deze druif is onbekend, omdat de wijnbouw pas recent is begonnen met het verbouwen van deze wijn.
De Souvignier Gris is een hybride druif. Dit betekend dat de druif veredeld is met andere druivenrassen. De druivenrassen die de Souvignier Gris gebruikt is de Cavernet Sauvignon en de minder bekende druif de Bronner. Het bijzondere aan deze kruising is de kruising tussen een blauwe druif en een witte druif. Door deze kruising ontstaat er een lichtroze druif die door de korte fermentatie van schillen een witte druif oplevert. In de noordelijke wijnstreken wordt de oogst pas later gedaan, om zo voldoende suikers en aroma’s te laten ontwikkelen.
Geur- en smaakkenmerken
De Sauvignier Gris heeft een neutrale smaak. De Carbernet Sauvignon is in de wijn terug te vinden in de krachtige smaak. In combinatie met de witte druif de Bronner heeft de wijn een frisse smaak met een hogere zuren. De frisse en fruitige tonen lijken op de smaak van de citrusvruchten.
Wijn- spijs
De Souvignier Gris is een heerlijk solo-wijn. Deze wijn is ook zeker eens te proberen bij een frisse salades en groetengerechten. Koel serveren: 10-12 ̊C . Deze jonge wijn mag best even op adem komen: open hem dus gerust enkele uren vóór het inschenken.