Souvignier Gris
De Souvignier Gris is een jonge druivensoort en daardoor misschien nog niet zo bekend. Dit komt doordat de Souvignier Gris vooral is aangeplant in Noordelijke wijnstreken, omdat de druif beter bestand is tegen kouder en natter weer.
De Souvignier Gris is een hybride druif. Dit betekend dat de druif veredeld is met andere druivenrassen: het is een kruising tussen de Cabernet Sauvignon en de minder bekende Duitse druivensoort de Bronner. Het bijzondere aan deze kruising is, dat het een kruising tussen een blauwe en een witte druif. Door deze kruising ontstaat er een bijzonder gekleurde lichtroze druif die een mooie frisse wijn oplevert met, zeker voor Noordelijke streken, verrassend veel complexiteit. In de noordelijke wijnstreken wordt de oogst pas later gedaan, om zo voldoende suikers en aroma’s te laten ontwikkelen.
Geur- en smaakkenmerken
De Souvignier Gris heeft een uitgebalanceerde smaak. Van de Carbernet Sauvignon heeft zij kracht en complexiteit. De Bronner geeft de wijn een frisse smaak met verfrissende zuren. De frisse en fruitige tonen lijken veel op die van citrusvruchten.
Wijn- spijs
De Souvignier Gris is absoluut een heerlijk solo-wijn. Deze wijn is ook zeker eens te proberen bij frisse salades en groetengerechten. Koel serveren: 10-12 ̊C . Deze jonge wijn mag best even op adem komen: open hem dus gerust enkele uren vóór het inschenken.