Sauvignon
De Sauvignon is een druivensoort die men overal ter wereld tegenkomt in niet te warme streken. De beroemdste wijnen van dit ras hebben een afkomst uit het Loiregebied en-/of uit de Bordeauxstreek. De Sauvignon Blanc druif heeft een nauw verwant met de Cabernet Sauvignon.
Het ras is een krachtige groeier, waardoor hij regelmatig flink gesnoeid wordt. Wanneer dit niet gedaan wordt ontstaan er bij de oogst groene druiven die slechte wijnen kunnen opleveren. De houdbaarheid van de wijnen kan soms heel lang zijn.
Geur- en smaakkenmerken
De Sauvignon Blanc heeft een zeer goede aroma’s. De aroma’s bestaan uit gras, kruiden en groene appel. Ook bevat de wijn witte vruchten, zoals Valeriaan, jasmijn, muskaat, geranium en zwarte bessen. Door deze combinatie levert de wijn frisse en zure wijnen die vaak veel extract bezitten.
Wijn- spijs
Op Franse stijl genieten van de Sauvignon Blanc? Combineer dan deze wijn met een heerlijk visrecept of heerlijke oesters of andere schelpdieren. Een combinatie met sushi is ook zeker een aanrader bij de Sauvignon Blanc.
Een Sauvignon met wat meer fruit accenten? Dan is de wijn prima te combineren met een frisse kipsalade of gegrilde groenten.
Een Sauvignon Blanc valt ook goed te combineren met asperges of kruidengerechten. Natuurlijk is de wijn ook heerlijk te drinken als solo wijn of bij een heerlijke kaasplank.