Sangiovese
De Sangiovese druif is een zeer bekende Italiaanse blauwe druivenras. De druif groeit voornamelijk is Toscane, maar komt ook voor in Italië en Argentinië. Het kan zijn dat de naam Sangiovese niet bekend voor u is. Toch is de Sangiovese druif de basis in veel bekende wijnen, zoals de Chianti, Rosso di Montepulciano of Brunello Di Montalcino. Het is niet voor niets dat deze wijn gebruikt wordt voor de basis van veel wijnen.
De naam Sangiovese bekend bloed van Jupiter. Deze naam zou zijn oorsprong eeuwengeleden gevonden hebben. Er gaan verhalen rond dat de Sangiovese al bekend was bij de Etrusken. De wijn vind overduidelijk zijn oorsprong in Toscane. Tegenwoordig zijn er heerlijke Sangiovese wijnen beschikbaar.
Geur- en smaakkenmerken
De Sangiovese is een fruitige rode wijn met een relatief hogere zuurgraad. De wijn is goed te bebaren, zo ongeveer 4 tot 8 jaar. Het smaakprofiel van de Sangiovese wijnen is zeer fruitig. De smaken kersen, aardbei en vijf komen in de wijnen terug. De aromatische smaken van tabak en chocolade zijn ook te ervaren in de Sangriovese wijnen.
Wijn- spijs
Sangviovese is goed te combineren met verschillende gerechten. Dit komt doordat de wijn een medium body heeft en een hogere zuurgraad. De wijn is goed te combineren bij kruidige gerechten met tomaat of bij een stevige kaas met een gedroogde worst.