Parellada
De Parellada druif is een witte druif uit Spanje. De Parellada druif is eén van de drie druiven in de Spaanse Cava. De Parellada druift komt uit het hart van de Penedes, de wijnregio onder Barcelona waar rond 1870 de eerste Spaanse variant van champagne werd gemaakt. De cava’s van dit huis zijn inmiddels van biologische teelt. Dat kwaliteit bij deze makers hoog in het vaandel staat, blijkt wel uit het feit dat men de hoogste internationale onderscheiding voor een Cava ooit heeft ontvangen!
In ons assortiment hebben we twee echte kwaliteit Cava wijnen, Cava – Brut Reserva Bio & vegan en de Cava Brut Gran Reserva magnum bio. De Cava Brut Gran Reserva is een echte kwaliteits Cava. Zo heeft deze wijn een prijswinndende makers behaald op de Agusti Torello Mata. Een top Gran Reserva in een bijzondere, ranke fles.
Geur- en smaakkenmerken
De Parellada wijn heeft een limoen achtige frisheid, die toegevoegd wordt aan de ‘Spaanse Champagne’. Wanneer de wijn zo jong mogelijk gedronken wordt komen de lichte en frisse smaken goed tot zijn recht.
De Cava Brut Gran Reserva bevat de geuren van groene appel en citrus. Door de langere rijping zijn de smaken lekkerder en complexer.
De Cava – Brut Reserva – bio & vegan beschikt ook over frisse tonen van groene appel en citrus. Ook bevat deze wijn een kruidige munt. Het mondgevoel is te beschrijven als mineralig en vriendelijk.