Nero d’Avola
Nero d’Avola(ook bekend als Calabrese) is een wijdverspreide rode wijnvariëteit die van oudsher wordt verbouwd en voornamelijk in het zuiden van Sicilië wordt geproduceerd. De populariteit neemt toe en ook in de rest van het eiland wordt de overheerlijke wijn verbouwd en uitgebreid. Het zou nuttig zijn om een kort overzicht te geven van waar Nero d’ta Avola wordt verbouwd en hoe de wijnen gecombineerd kunnen worden met Siciliaanse en internationale gerechten. Nero d’Avola is een van de oudste Siciliaanse druivensoorten, en bijna allemaal afkomstig uit Sicilië. Nerello en Mascalese worden beschouwd als de producenten van veel goede Siciliaanse wijnen, maar een groot deel van Nero d’ta Avola werd geproduceerd in Frappato, waar de druif wordt gemengd met andere druiven om Cerasuolo di Vittoria (DOCG) -wijnen te produceren. Toen het werd verbouwd op de hellingen van de Etna, was het een pionier van de droge rode wijn waar we allemaal van houden.