Négrette
De Négrette druif is een speciale blauwe druif die voornamelijk gebruikt wordt bij rode wijnen uit Fronton. Fronton is een Frans stadje in de Sud-Quest. Ook wordt de Négrette veel gezien in warme gebieden, waaronder in Californië een Amerikaanse staat. Dit komt doordat de Négrette vatbaar is voor schimmels en ziektes. Om te voorkomen dat de druif getroffen wordt door deze ziektes wordt de druif verbouwd in warme gebieden.
De rode wijnen van de Négrette-druif zijn het best wanneer ze zo vroeg mogelijk gedronken worden. Wanneer de wijn zo vroeg mogelijk gedronken wordt komen de smaken het beste tot haar recht.
Geur- en smaakkenmerken
De Négrette wijnen worden vaak beschreven als elegante en subtiele wijnen. De smaken worden ervaren als fruitig en bloemig. Wanneer de wijn op zijn jongst gedronken wordt komen de smaken het beste naar boven. Zo komen de elegante smaken van fruit, zoals kersen en frambozen in zachte tonen naar boven. Naast deze fruitige smaak wordt deze smaak gecombineerd met de zachte tonen van leer. De Négrette wijnen hebben relatief weinig zuren in zich. Dit komt omdat de wijnen mooi gebalanceerd zijn.