Montepulciano
De Montepulciano-druif is de op 1 na meest geplante druif in Italië. De druif wordt verwerkt in verschillende wijnen. In de wijn wordt het blauwe druivenras uit Abruzzen gebruikt. Deze druivensoort levert de beste kwaliteit op in het heuvelachtige gebied rond Teramo in het noorden van de regio. De Montepulciano staat bekend om zijn sterk donkerrode, bijna zwarte kleur. De wijn heeft een paar jaar rijping op de fles. De Montepulciano is het beste te drinken binnen 3 a 4 jaar.
Geuren en smaakprofiel
De Montepulciano heeft een ronde smaak met een soepele tannines en een lange kruidige nasmaak. De wijn heeft combinatie van smaken. Zo komen de smaken van Vannile, Hout, rood fruit en diverse andere kruiden naar boven. De wijn heeft een lichte bitterheid en strakke nasmaak.
Wijn-spijs
De Montepulciano is heerlijk te combineren bij pasta’s, roodvlees, gegrilde of gebakken gerechten. Ook is de wijn heerlijk bij carpaccio of een andere lekkere salade.