Droge witte wijn wordt het best geserveerd op koudere temperaturen en heeft een kenmerkend smaakprofiel.
Als je een droge wijn wilt proeven, probeer dan Pinot Noir, Chardonnay, Cabernet Sauvignon of zelfs een beetje Merlot uit Frankrijk. Hoe je deze druivensoorten combineert met de beste droge witte wijnen die je in de kelder kunt kopen en hoe je ze gebruikt bij het koken.
Voordat je witte wijn gaat kopen, wil ik eerst uitleggen wat dit soort droge witte wijn is en waarvoor ze geschikt zijn. Dit zijn de vijf soorten wijnen die het meest geschikt zijn om te koken, zodat u een goed begrip krijgt van wat u voor uw keuken zou kopen. Er zijn een aantal verschillende soorten witte wijn die kunnen worden gekocht om te koken, maar voordat we aan de witte wijn beginnen, moeten we eerst uitleggen wat elk is voor een slokje met vrienden en familie.
Droge witte wijn is niet bedoeld om te drinken, maar voor het bereiden van heerlijke gerechten van goede droge witte wijnen. Zie het als een simpele vuistregel, je kunt een lekker gerecht bereiden met een goede fles rode wijn en een paar flessen droge witte wijn. Witte wijn past ook goed bij een verscheidenheid aan traditionele wintergerechten, zoals winterpompoen en wintergroenten. Het past zelfs nog beter bij traditionele winterse gerechten dan bij rode wijnen, dus combineer het er goed mee.
Zoek naar verschillende soorten wijn, waaronder verschillende soorten droge wijn, maar zorg ervoor dat er ook een droge wijn bij zit. Nu je weet wat droge witte wijn droog maakt, gaan we eens kijken naar verschillende soorten wijn, waaronder verschillende van elke soort droge wijn.
Ik heb al uitgelegd dat droge, knapperige witte wijn een goede keuze is als je kunt koken met witte wijnen en ze kunt gebruiken om mee te koken. Dus de volgende keer dat je je afvraagt wat het beste is voor witte wijn, probeer er dan een paar. Hier is een korte handleiding voor de verschillende soorten droge witte wijnen en enkele tips voor de beste.
Grote producenten geloven dat de gebreken kunnen worden gezien, geroken en geproefd in droge witte wijn voordat deze uitgedroogd en gedronken wordt.
Het is vrij duidelijk dat je droge witte wijn kunt gebruiken voor kip Marsala, wat een klassieke favoriet is van bijna iedereen. Voor deze maaltijd zou je een “Marsala witte wijn” kunnen gebruiken, maar het is een poging – witte wijnen voor elke chef, vanwege hun knapperigheid en neutrale smaak. Pinot Grigio in Italiaanse stijl is meestal iets zoeter en fruitiger dan Pinot Gris in Franse stijl, terwijl Pinos Gr in Franse stijl fruitig en droog is. Het is een van de meest veelzijdige wijnen die in verschillende gerechten kunnen worden gebruikt, van kip en rijst tot pasta, pastasaus en desserts.