De parel van de Beaujolais
De bladeren vallen van de bomen en het weer is guur. Dit is voor Vinopura bij uitstek de gelegenheid om aan de regen te ontsnappen en op zoek te gaan naar wat nieuwe wijnproducenten. De auto wordt aangeslingerd en de route wordt bepaald. Het is dit keer de beroemde wijnstreek van Frankrijk waar elk jaar op de derde donderdag van november de nieuwe beaujolais wordt geproduceerd, de beroemde Beaujolais Nouveau. Van deze wijn zijn de druiven slechts twee maanden daarvoor geplukt, waarna de wijn gebotteld wordt en direct op de markt komt. Ok je hebt het al geraden, het is de wijnstreek Beaujolais!
In de regio rijden we naar wijnproducent Domaine de Thizy in het plaatsje Lantignié. Deze wijnproducent heeft een prachtig domein met uitsluitend Gamay-druiven, de signature druif van de Beaujolais. Deze blauwe druivensoort oogt wat paars maar is een kruising van de Franse Pinot Noir en de Oostenrijkse, inheemse druif Heunisch Weiss. Typisch voor de smaak van Gamay-wijnen is de uitgesproken fruitigheid, alsmede tonen van kersen en frambozen.
In Domaine de Thizy hebben we een producent gevonden die de waarden van VinoPura uitdraagt.
De wijngaarden liggen er momenteel nog licht besneeuwd bij, maar komende lente groeit hier natuurlijk weer de nieuwe oogst. Binnenkort dus nieuw in het Vinopura-assortiment: diverse varianten Beaujolais van Domaine Thizy.
Laat een antwoord achter
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.