Clairette de Die en Cremant de Die
Clairette de die is een prachtige mousserende wijn die wordt geproduceerd onder ideale omstandigheden. In de wijnregio Rhône, in het dal van de rivier de Drôme, ligt de regio Diois. Hier wordt al sinds de Romeinse tijd wijnbouw bedreven. Er worden kwalitatief mooie wijnen gemaakt (zoals die van Domaine de Maupas). Maar deze streek is toch vooral beroemd geworden om zijn mousserende wijnen ‘Clairette’ en ‘Cremant’
Clairette de Die
Is een lichtzoete mousserende wijn gemaakt van de druivensoorten Muscat a Petit Grains en/of Clairette. Deze mousserende wijn wordt gemaakt volgens de ‘methode Dioise’: bij dit proces vindt de 2e gisting in de fles plaats door vergisting van de eigen suikers in de wijn. Deze 2e vergisting laat men slechts kort duren door de vergisting vroegtijdig te stoppen. Hierdoor blijven er nog restsuikers over en blijft het alcoholpercentage relatief laag.
Het resultaat: een mildzoete, mousserende wijn voor vele gelegenheden! Lichtvoetig en vrolijk tegelijk…