Cabernet Franc
Cabernet Franc is de belangrijkste rode druivensoort in de regio’s Anjou, Saumur en Touraine en een naaste neef van Cabernet Sauvignon. Cabernet Franc is een Franse druivensoort met zwarte schil die in de meeste wijnbouwlanden wordt verbouwd. Bekend als de derde variëteit van Bordeaux, wordt het gevonden in veel van ‘s werelds beste Bordeaux-blendwijnen. Ampelografen en druivenonderzoekers wijzen naar het Franse Baskenland aan de grens met Spanje in het zuidwesten als thuisland, waar het nauw verwant is aan enkele andere gevonden druivensoorten. Met name de druiven rijpen een week of twee eerder dan Cabernets Sauvignon, wat resulteert in een vroege oogst en tijd om de eerste vorst van de winter te overwinnen.
Cabernet Franc is de belangrijkste rode druivensoort in de regio’s Anjou, Saumur en Touraine en rijpt langzamer dan Cabernet Sauvignon, waardoor het beter aanpasbaar is aan het koelere klimaat van de Loire-regio. Het wordt Bretons genoemd en komt op zijn vroegst in de 14e eeuw uit deze streken. Het speelt een belangrijke rol bij het mengen van druiven in Bordeaux in de Loire-vallei.