De Facts & Figures van Biologische wijnen
De biologische wijnindustrie groeit snel sinds de afgelopen 15 jaar. En is daarmee een van de snelstgroeiende categorieën op de wereldmarkt. Een paar internationale statistieken over biologische wijn:
- 35% van de Europeanen drinkt regelmatig biologische wijnen
- In het VK steeg de verkoop van biologische bieren, wijnen en sterke dranken in 2016 met 15%
- Duitsland en Noord-Europa leiden van oudsher de Europese consumptie van bio wijnen
- Frankrijk: in 2016 steeg de biologische wijnmarkt met 18,2% in vergelijking met 2015
- Het Amerikaanse verbruik van biologische wijnen is gestegen, met een snelheid tussen 10% en 20% per jaar in volume tussen 2013 en 2016, volgens onderzoeksbureau Nielsen
- In Azië is Japan een leidende markt, maar nieuwe zijn in opkomst, zoals Singapore of Zuid-Korea
- De biologische wijndruivenproductie in Australië is tussen 2011 en 2014 met 120% gestegen
Uit die cijfers blijkt dat consumenten steeds kritischer zin over wat ze drinken: tegenwoordig wordt een biologische wijn op de markt erkend als een wijn met een toegevoegde waarde in vergelijking met andere.
Wanneer de prijs vergelijkbaar is, kiest een consument een BIOLOGISCHE WIJN in plaats van een conventionele.
Voordelig kennismaken met biologische wijnen? Klik hier voor het VinoPura kennismakingspakket bio-wijnen.