Bier voor wijnliefhebbers!
Je bent een wijnliefhebber. Of je houdt het liever bij een speciaal bier. De echte kenners behoren bij het ‘ene’ of het ‘andere’ kamp. Zeker nu de speciaal bieren of ‘Craft-bieren’ ongekend populair zijn, zullen de liefhebbers daarvan zich nog meer afzetten tegen het ‘wijnkamp’.
Gelukkig is er nu een oplossing die beiden kampen gelukkig kan maken!
Thomas Le Grix de la Salle, is de huidige eigenaar van het familiedomein Le Grand Verdus in de Bordeaux. Dit domein heeft een aantal AOC’s voor de wijnen die zij maken. Een garantie voor de kwaliteit van de Sauvignon Blanc, Merlot en Cabernet Sauvignon druiven die zij verbouwen. Druiven waar de familie al sinds 1810 prachtige Bordeaux-wijnen van maakt. Thomas heeft daarnaast ook een passie voor ambachtelijke bieren, iets wat hij meegekregen heeft door de roots die de familie in België heeft liggen.
Zijn zoektocht naar nieuwe creaties heeft geleid tot een uniek product: ambachtelijke bieren, gebrouwen met toevoeging van druivensap van de druiven van zijn eigen domein.
Het brouwproces met wijn
Het brouwproces gaat precies zoals je bij een ambachtelijk bier mag verwachten: gerst of tarwe wordt vermout, water, hop en gist wordt toegevoegd en zo ontstaat uiteindelijk een mooi bier. Wat echter Brasserie Verdus aangedurft heeft, is om een deel van het water te vervangen door druivensap. De suikers uit de druiven vergisten mee tijdens het brouwproces. Hierdoor ontstaan geen fruitbieren, maar juist unieke bieren met een droog karakter en de typische kenmerken van de toegepaste druiven. Voor de juiste combinatie van druif en biertype hebben zij rekening gehouden met het unieke karakter van het bier en gekeken welke druivensoort daar het best bij aansluit. Dit heeft geleid tot de volgende 3 bijzondere bieren:
Wit tarwebier met Sauvignon Blanc: fris, kruidig en fruitig, met de typische tonen van citrus, die ook zo herkenbaar zijn bij wijn van Sauvignon Blanc druiven.
Blond bier met Merlot: heel fruitig met frisse, intense aroma’s
IPA met Sauvignon Blanc: hoog op smaak, en natuurlijk lekker bitter en verfrissend.
De bieren van Brasserie Verdus laten zich net als wijn zeer goed als apperatief serveren, maar lenen zich ook perfect voor het combineren met culinaire gerechten.
Bier voor wijnliefhebbers! En zeker een aangename afwisseling voor de verstokte wijndrinker!