Barolo
Barolo is een heerlijke droge rode wijn uit het dorp Barolo of een van de omliggende dorpen in Piëmont. Deze Italiaanse wijnstreek ligt op een prachtig gebied omringd door de mediterraanse zee en de druiven gedijen hier dan ook perfect.
Het gebied waar Barolo wordt geproduceerd is om en nabij 1200 hectare groot. Barolo wordt gemaakt van de nebbiolo-druif. Volgens kenners zorgt deze druif er samen met de Barbaresco en de Toscaanse Brunello di Montalcino ervoor dat deze een van de beste rode wijnen van Italië zijn. Een gewaagde uitspraak maar zodra je de Barolo wijn hebt gedronken weet je wat er daarmee wordt bedoelt.
Er zijn maar weinig wijnen in Italië die zo’n nauwe band hebben met het grondgebied en de geschiedenis van Barolo, en het is veilig om te zeggen dat er geen beter voorbeeld hiervan is dan Barbaresco, een van de meest bekende druivensoorten ter wereld. Met zoveel nieuws over Barololo en Barbareco, is dit het perfecte moment om meer te weten te komen over deze geweldige druivenwijnen. Ik heb in dit artikel niet veel tijd om over de ware geneugten van Barola te praten, omdat er zoveel geweldige dingen zijn om naar uit te kijken, maar allereerst zal ik me gedragen alsof ik een prestigieuze wijn maak van een enkele druivensoort.