Aspergeseizoen – Wijn en asperges
Het aspergeseizoen is begonnen. Dus tijd om het ‘witte goud’ weer op het menu te zetten!
Het vinden van de perfecte wijnmatch is afhankelijk van hoe je jouw asperges gaat bereiden en serveren. Onze tips voor de perfecte wijn-asperge combi vind je hier:
Asperges ‘nature’ – zonder (boter-)saus:
Daarbij passen perfect deze Sauvignon Blanc bio, Grüner Veltliner, of Katari Pinot Grigio. Of hou het lekker lokaal met deze Solaris uit Brabant. Dit zijn mooie ‘stuivende’ wijnen met de geur van groentenat. Deze wijnen hebben overigens nog body genoeg om zich staande te houden als je het hardgekookte eitje en gekookte ham erbij serveert. Al deze wijnen laten zich trouwens ook heel goed combineren met groene asperges ‘nature’.
Asperges mèt (boter-)saus:
Serveer je de asperges met een (boter-)saus? Dan is de Tendem Chardonnay een betere keuze. Deze wijn heeft het kenmerkende ‘botertje’ in de afdronk. Maar ook deze soepele Elzas wijn is top!: Pinot Blanc bio
Met alles erop-en-eraan:
Ga je echt voor de volledige aankleding van jouw asperge-gerecht, dus met saus, ei, ham én on top nog versgemalen nootmuskaat? Probeer dan zeker onze Muscat a petit grains. Deze droge (!) muskaatwijn heeft voldoende karakter om dat volle smaakpallet van dit gerecht nog verder aan te vullen. Ook de Terres d’Or is dan een absolute aanrader.
VinoPura.nl wenst je veel kookgenot met het Witte Goud!