Aspergeseizoen – Wijn en asperges
Het aspergeseizoen is begonnen. Dus tijd om het ‘witte goud’ weer op het menu te zetten!
Het vinden van de perfecte wijnmatch is afhankelijk van hoe je jouw asperges gaat bereiden en serveren.
Wordt het volledige ‘nature’ dus zonder (boter-)saus? Daarbij passen een Grüner Veltliner (Diwald, art. 202200) en een Sauvignon Blanc bio (Tornac, art. 102001). Dit zijn mooie ‘stuivende’ wijnen met de geur van groentenat. Deze beide wijnen hebben overigens nog body genoeg om zich staande te houden als je het hardgekookte eitje en gekookte ham erbij serveert.
Serveer je de asperges met een (boter-)saus? Dan is de Chasan (Vignerons de Tornac, art. 102014) een betere keuze. Deze wijn van de upcoming druivensoort Chasan (een kruising van de Chardonnay- en Listan druif) heeft die typische kenmerken van een volle botersmaak (van de Chardonnay) maar door de toevoeging van de Listan-geur en smaak is deze wijn veel complexer en heeft meer diepgang dan een standaard Chardonnay.
Ga je echt voor de volledige aankleding van jouw asperge-gerecht, dus met saus, ei, ham én on top nog versgemalen nootmuskaat? Probeer dan zeker onze Muscat a petit grains (Domaine Salle de Gour, art. 102081). Deze droge (!) muskaatwijn heeft voldoende karakter om dat volle smaakpallet van dit gerecht nog verder aan te vullen. Ook de Terres d’Or (Frontignan Muscat, art. 102074) is dan een absolute aanrader.
VinoPura.nl wenst je veel kookgenot met het Witte Goud!