Vandaag is uitgebreid in het nieuws dat er wederom een duidelijk wetenschappelijk verband is aangetoond tussen pesticiden die aanwezig zijn op groente en fruit en de invloed daarvan op neurologische aandoeningen als Parkinson. Ook in wijn worden deze stoffen teruggevonden.
In Frankrijk is al eerder het negatieve effect van landbouwbestrijdingsmiddelen op de gezondheid aangetoond. Dit kaartje geeft de concentraties aan van het voor komen van Parkinson. Deze kaart komt overeen met de belangrijkste land- en wijnbouwgebieden in dat land.
Ook in de wijnbouw wordt er helaas op grote schaal gewerkt met bestrijdingsmiddelen. Zeker voor de goedkopere wijnen die in massaproductie gemaakt worden.
Bij VinoPura krijgen de biologische wijnmakers altijd voorrang.
Zij werken namelijk zónder gebruik te maken van deze bestrijdingsmiddelen. En het mooie is: dat levert toch gewoon fantastisch lekkere wijnen op! Zonder de ernstige gevolgen voor milieu en gezondheid.
Biologische wijn. Gewoon lekkere wijn, zònder rare fratsen!
Wil je alles weten over duurzame en biologische wijnen? Download dan hier ons (gratis) E-book over duurzame wijnen: https://mailchi.mp/a43071e092d6/vinopura-download-e-book
#vinopura #sustainability #climatechange #sustainable #circulareconomy #gezondheid #biologisch #wijn